GHOST HOUSE
Morongo Valley, California
Built for Space Saloon, Landing
Design - BuildĀ 
Photographs by Daniel Schwartz
Ghost House was conceived as an experiment in material manipulation, the form of which is directly dependent on the weather and environment, as well as time itself. The project site was chosen by studying wind patterns at various hyper-specific locations within California's high desert. After the optimal location was chosen, light wooden frames were built to create the formal outline of a house. Then, custom cut canvas sheets were soaked in white school-glue and draped over the frames. Over the course of a few hours, the sheets froze into solid objects while blowing in the strong mountain winds. The final result is a three-dimensional snapshot of a specific moment in time. It is an improbable structure; a representation of the past existing in the present; neither here nor there; the ghost of a house.